3

ثبت‌نام در همایش

میراث یک معلم؛ از سلوک شخصی تا تاثیرات فرا ملی

استاد نادر طالب‌زاده عمر خود را صرف خلق و پروراندن گفتمان‌های جذاب در حوزه‌های رسانه‌ای، فرهنگی و بین‌المللی نمود. تیم «آقای نادر» ادامه‌دهنده راه اوست؛ برای حفظ میراث، ترویج اندیشه و ساختن مسیری تازه برای آینده.

آقا بودن، به سبک نادر

با آنکه بر اصول خود استوار بود، چنان خوش‌خلق و خوش‌برخورد بود که از هنرمندانی چون کیمیایی، داوودنژاد، حبیب، مجیدی، افخمی، ارجمند، حاتمی‌کیا، فراستی، میرشکاک و ده‌نمکی، نه فقط به شخصیت، بلکه به منش و تعامل انسانی‌اش جذب می‌شدند؛ رفتاری که او را در معنای واقعی «جنتلمن» یا آن‌طور که ما می‌گوییم، «آقا» کرده بود.

زندگی پر فراز و نشیب او

«نادر» از سوی دیگر نشانی از هویت استاد است و اشاره‌ای به زندگی پرفرازونشیب او که به‌ قول میرکریمی «مثل خودش نادر بود». از دانشگاه کلمبیا و شاگردی اساتید بزرگ، تا همراهی آوینی پیش رفته بود. وقتی الیور استون، با چهار اسکار، به ایران آمد، تنها کسی که حالش با او خوب شد، همین «نادر» بود؛ نه ستارگان چارسو.

نامی نایاب، مسلکی متفاوت

واژه «نادر» در فرهنگ‌های مختلف به‌معنای کمیاب، بی‌مانند و قلیل‌الوقوع دانسته‌ شده است. اما نادر، نه فقط اسم کوچک او، بلکه نمادی از مسلک نایابی است که استاد طالب‌زاده از نوجوانی در زندگی‌اش پیش گرفته بود؛ مسلکی آن‌قدر خاص و جذاب که علی موذنی در رمان «ارتباط ایرانی» بخشی از آن را توصیف کرده است.

راهی که ادامه دارد

رد قدم‌های آقای نادر تا به امروز

فراتر از یک نشان

گروهی از شاگردان و یاران قدیمی استاد طالب‌زاده به بهانه ارج نهادن به ۴ دهه فعالیت فرهنگی-رسانه‌ای وی در حوزه بین‌الملل دور هم جمع شدند و با طراحی محمد روح‌الامین لوگوی آقای نادر خیلی به دل نشست. اما نه فقط خوشایند بودن این عنوان بلکه آقا بودن و نادر شدن از پس سیر و سلوکی آمده بود که موجب شد این نشان ماندگار شده و فقط به یک عنوان برای یک مراسم گرامی‌داشت محدود نشود.

تیم جهادی آقای نادر؛ ۱۶ سفر و ۳۹ جمع نادر

پس از عروج استاد، تعدادی از شاگردان، علاقه‌مندان، فعالین فرهنگی و دانشجویان هم‌پیمان شدند تا در کنار مشغله‌های روزمره، در حد توان، زمان و انرژی که می‌توانند صرف کنند، در بقای میراث معلم خود بکوشند و همین موجب تشکیل تیم جهادی «آقای نادر» شد. این گروه با کمک به مؤسسه بین‌الملل اندیشمندان و هنرمندان مستقل (افق نو) که استاد طالب‌زاده رئیس هیئت‌مدیره آن بود و بخش عمده‌ای از دو دهه پایانی عمر خود را وقف شبکه‌سازی بین چهره‌های غربی کرده بود، موفق شدند (تا اسفند ۱۴۰۳) سفر ۱۶ متفکر، نویسنده و فعال رسانه‌ای آمریکایی و اروپایی به ایران و جلسات متعدد پرسش و پاسخ در دانشگاه‌ها را برنامه‌ریزی کنند. همچنین ۳۹ گعده صمیمی درباره شرایط منطقه و موضوعات بین‌المللی تحت عنوان «جمع نادر» نتیجه زحمات تیم جهادی «آقای نادر» است.

قدس از چشمان آقای نادر

تیم جهادی «آقای نادر» با توجه به اتفاقات پسا ۷ اکتبر که جهان را تکان داد، همزمان با دومین سالگرد استاد، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، «همایش قدس از چشمان آقای نادر» را با حضور چهره‌های رسانه‌ای و تحلیلگران برگزار کرد. در این رویداد، در کنار مرور شخصیت، دیدگاه و میراث «آقای نادر»، مسائل روز منطقه و تحولات بین‌المللی نیز مورد بررسی قرار گرفت.

همایش ملی آقای نادر

با توجه به دغدغه‌های متنوع حاج نادر طالب‌زاده در حوزه‌های داخلی و بین‌المللی ـ از حکمرانی و عدالت تا سینما و روابط جهانی ـ تصمیم گرفتیم سومین سالگرد ایشان را با عنوان «همایش ملی آقای نادر» به بستری برای گفت‌وگو و تبادل نظر تبدیل کنیم. این رویداد با پنل‌های گفتگو و فراخوان مقاله، فرصتی برای طرح مسائل کلانی چون ژئوپلیتیک، و نیز دغدغه‌های اجتماعی همچون بحران هویت، فضای عمومی، مهاجرت و… فراهم می‌آورد؛ به امید آنکه در مسیر هم‌فکری میان دلسوزان ایران حول منافع ملی، گامی موثر باشد.